jannekeinspanje.reismee.nl

Lunes

Hallo allemaal,

De tijd vliegt voorbij, ik zit hier alweer ruim vier weken. Gelukkig bevalt het prima en heb ik het erg naar m´n zin. Afgelopen week ging dan ook weer goed. Ik ben gewend aan de familie en de familie is gewend aan mij. En met het mooie weer erbij is het prachtig om hier te zijn. Ik zit helaas wel echt in het slechtste deel van Spanje, dus het weer is niet heel veel beter dan in Nederland. Maar ik kan toch genieten van elke keer dat het mooi weer is.

Marta, m´n lerares, vertelde aan het begin van de week al dat er een ander meisje uit Engeland of de VS was gekomen. Zij gaat lesgeven in het engels op een basisschool. Ze was kennis komen maken en toen het jongetje ´s middags bij Marta kwam voor de lessen, vertelde hij dat er een nieuwe juf was. Helaas was het nogal moeilijk om contact met haar te maken. Zelfs Monica met al haar vrienden en familie kon niet achter haar telefoonnummer komen. We wisten ook niet waar ze woonde. We wisten dat ze hier was en dat ze niemand kent hier, dus Monica gaf niet op en kwam langzamerhand steeds meer te weten. Toen we wisten waar ze woont, zijn we naar haar toegegaan. Ze was alleen niet thuis. We hebben twee keer bij de verkeerde flat aangebeld en een keer bij de goede, maar telkens geen gehoor. Het was vrijdagavond dus we gingen op een terras wat drinken. Er is hier een soort speeltuin met een hele hoop terrasjes ernaast. Dus alle ouders gaan lekker op het terras zitten en kunnen ondertussen hun kinderen in de gaten houden terwijl zij zich uitleven in de speeltuin. Een groot succes. Daarna gingen we wat eten in een restaurantje in de buurt. Samuel had een soort vis voor me uitgezocht. Ik heb mezelf voorgenomen om alles te proberen. Heerlijk die vis, het was alleen wel erg veel voor mij zo rond een uur of half elf ´s avonds. Toen we uitgegeten en gekletst waren gingen we naar buiten. Uiteraard kletst iedereen daar nog verder. Terwijl we daar stonden had Samuel door dat er twee onbekende meisjes voorbij liepen. Hij zei snel tegen Monica dat dat ze moesten zijn. Dus Monica met mij in haar kielzog achter hun aan. Ik had nog niet door wat eraan de hand was. Monica riep de namen van de meisjes en eindelijk hadden ze het ook door. Ze waren natuurlijk stomverbaasd, want Sarah uit Engeland was die dag pas aangekomen en ze kenden nog niemand. Katie, de Amerikaanse, dacht dat ze Monica misschien moest kennen van de school. Langzamerhand werd het allemaal wel duidelijk, en hebben we telefoonnummers uitgewisseld. Zaterdag ben ik met hun gaan lunchen, erg gezellig. Ik moest er wel aan wennen dat ze zo snel engels praatten en hun verschillende accenten. We zijn even op het strand wezen kijken en het was erg mooi weer. Het was Katie´s verjaardag, dus ze wilde daarna nog even naar het café om internet te gebruiken en te skypen met haar familie.

Toen ik thuis kwam heb ik maar besloten direct weer naar het strand te gaan. Het was prachtig weer. ´s Avonds ben ik naar de supermarkt gegaan waar Marie en Larissa ook gekomen waren. We hebben samen eten gekocht en dat hier op gegeten. We hebben nog een film gekeken en wat gedronken. Larissa en Marie wonen allebei in een groot huis, maar de families hebben liever niet dat ze iemand uitnodigen. Dus toen gingen we maar met z´n drieen naar onze flat. Monica en Samuel waren nog naar de bruiloft met de kids, maar kwamen even later ook thuis. Ze waren moe, dus ze gingen vrij snel naar bed.

Toen we de film hadden gezien zijn we naar De Kada gegaan waar Katie en Sara ook waren. We hebben met z´n vijven wat gedronken, en zijn daarna naar de discotheekjes gegaan. Eerst kwamen we in een ´disco´ terecht waar de bruiloft werd voortgezet waar Monica en Samuel waren geweest. Daar was het nog vrij rustig. Daarna zijn we naar Flanagan´s gegaan, twee deuren naast mijn flat. Daar was het wel lekker druk en hebben we een erg leuke avond gehad.

Gisteren zijn we weer met z´n alleen naar het strand gegaan, waar het weer mooi weer was. Voor het eerst heb ik hier in gezwommen, en dat op 2 oktober, terwijl ik hier al een maand zit. Het water was wel koud, maar in Oktober schijnt het oceaanwater het gezondst te zijn, met allerlei mineralen. Er schijnen hier mensen te komen, puur en alleen om in dat gezonde oceaanwater te badderen.

Ik gebruik nu alleen nog maar m´n Spaanse telefoonnummer. Dus als je m´n telefoonnummer of m´n adres hebben wil, stuur me dan even een mailtje. [email protected]

Verder vind ik het ook heel leuk om jullie reacties te lezen, dus blijf reageren!

Liefs Janneke