Eindelijk bruin
Hallo allemaal,
Vrijdag was Samuel jarig. Ik geloof dat dat hier iets minder belangrijk wordt gevonden dan in Nederland. Het wordt in elk geval anders gevierd. We hadden een taart gebakken. Na de lunch krijg je dan een stukje taart. We hebben wel verjaardagsliedjes gezongen. Ik moest helaas ook in het Nederlands. Het was een beetje genant want na al dat ´happy birthday´, kon ik er maar niet meer op komen wat wij altijd in Nederland zingen. Uiteindelijk wist ik het weer en kon de familie genieten van mijn loepzuivere ´lang zal hij leven´. ´S middags hebben we wat cadeautjes voor hem gekocht. ´S avonds gingen Monica en Samuel uit eten, en moest ik dus op de kinderen passen. Ze hadden hun eten al bijna op, en vielen binnen een uur in slaap terwijl ze een film keken. Piece of cake, dus. Ik heb de kinderen in bed gelegd, en toen kon ik zelf ook wel naar bed.
Zaterdag heb ik heerlijk uitgeslapen, wat voor mij nog steeds bijzonder is. Voor de bakkerscollega´s:de bakkerijen zijn hier op zaterdag tot negen uur ´s avonds open en op zondag, dus wat dat betreft hebben jullie/had ik geluk, haha. Hier dus maar geen bijbaantje in een bakkerij voor mij.
We zijn naar Area gegaan, waar Samuel´s moeder woont. Het was prachtig weer. Ik heb even gevaren met Samuel en afwisselend Antonio en Andrea in de kayak. Heerlijk zo op het water. Daarna heb ik nog even op het strand gelegen en een boek gelezen. Na de lunch heerlijk verder gelezen in de tuin. ´S avonds ben ik wat gaan eten met Larissa en Marie. Heel gezellig natuurlijk. We wilden daarna uitgaan, maar het was zo rustig overal. We liepen van café naar café, maar konden het feest niet vinden. Na een paar drankjes in verschillende kroegjes, hielden we het voor gezien en zijn we maar weer naar huis gegaan. De volgende keer moeten we weer naar Covas, het deel van Viveiro waar ik woon, want daar schijnen meer mensen te zijn.
Zondag gingen Monica, Samuelen dekids weer naar Area. Ik had met Larissa en Marie afgesproken om naar het strand vlakbij mijn huis te gaan. Het was verassend rustig en heerlijk weer. We vroegen ons af waar iedereen was. We hebben heerlijk bruingebakken in de zon en bijgekletst. We hebben ook nog even wat gegeten bij Pizz Bur. Dat is een soort van restaurantje met Pizza´s, broodjes en van alles en nog wat. Heel lekker en vrij goedkoop. Daarna ben ik een stuk met Larissa en Marie mee naar huis gelopen en weer terug.
Het was al met al weer een geslaagd weekend met bijzonder mooi weer. Op naar het volgende!
Liefs Janneke