Fotoshoots en Spaanse taart
Hallo iedereen,
Wat gaat de tijd toch snel (ik weet het, zo cliché). De week is alweer bijna voorbij. Deze week gaan de kinderen van 10.00-14.00 naar school, dus dan heb ik ´s ochtends een uurtje langer voor mezelf :) Vanaf volgende week gaan de gewone schooltijden in, van 9.00-15.00. Dan heb ik dus nog meer vrije tijd. Aan de ene kant heerlijk, maar aan de andere kant moet ik wel wat dingen bedenken om mezelf dan bezig te houden.
Deze week ben ik elke keer met de kinderen mee naar school gereden, meestal rijd ik, om dat mijn taallessen ook om 10.00 uur beginnen. Het ritje naar de school is eigenlijk gewoon peanuts, omdat het maar een klein stukje is en er zijn bijna geen hellingen. De taallessen zijn heel leuk, het uurtje vliegt voorbij. Martha, m´n lerares, is heel aardig en gemotiveerd. Ik merk ook dat ik het echt leuk vind om m´n huiswerk te maken. Het zijn maar een paar lesjes, en het is meestal vrij makkelijk in te vullen.
Maandag zou het mooi weer worden. Monica vertelde dat we dan naar het strand zouden gaan om foto´s van de kinderen te maken. Maandag was het weer niet zo mooi als beloofd, dus dinsdag was de herkansing. Het was prachtig weer. Monica had ´s middags vrij genomen voor de foto´s. Ze was al een paar dagen druk bezig met de kleren voor de kids. Dat is hier vrij belangrijk. Het is echt een soort van statussymbool om je kinderen zo schattig mogelijk aan te kleden, bijvoorbeeld in ouderwetse pakjes of in Ralph Lauren pullovers. De kids hebben dan ook belachelijk veel kleren en schoenen. Dat was even wennen voor mij. Soms heb ik ook wel wat medelijden met de kids, vooral Antonio. Die krijgt soms echt apepakjes aan, haha. Toen Monica zelf naar de kapper was geweest en na een paar uur kleren had geselecteerd voor de kids, bleek dat ik ook op de foto moest. De kinderen waren in hun pakjes gehesen, en ook Monica zag er tiptop uit. Toen moest ik opzoek naar kleren, wit het liefst met wat groen. Ik heb m´n witte broek en een wit shirt aangetrokken, meer kon ik er ook niet van maken. Toen stapten we in de auto en ik dacht bij mezelf: we gaan dus niet naar het strand om de hoek.. Eerst nog even bij de kapper langs om een vlechtje te maken in Andrea´s haar. Toen op zoek naar het juiste strand. Monica had tassen vol kleren en spullen meegenomen. Ik kreeg inmiddels wel door dat er ergens op dat strand een fotograaf moest zijn. Eerst te ver doorgereden naar het verkeerde strand, maar we kwamen er. De fotograaf was eerst nog bezig met een andere familie, dus we moesten even wachten. De kinderen waren natuurlijk prachtige modelletjes. Vooral Antonio heeft een lach die ieders hart steelt. Toen moest ik met de kinderen op de foto. Ik vond mezelf niet zo mooi op die foto´s, maar we zullen zien wat de fotograaf ervan maakt. Ik ga proberen het resultaat hierop te zetten. Op een gegeven moment kwam Samuel ook aanzetten in z´n donkergrijze kloffie. Gelukkig had Monica uiteraard een witte blouse voor hem meegenomen. Na nog veel meer foto´s van de kids, een paar met de ouders erbij, konden we gaan.
Gisteren en vandaag ging alles wel weer redelijk z´n gangetje. Niet zulk heel mooi weer helaas.. Samuel is morgen jarig, dus we hebben vanmiddag een taart gebakken. We hebben eerst een soort cake gebakken. Die hebben we open gesneden en een soort vla/room tussen gedaan. Hagelslag en slagroom erop, en klaar is kees. Ik ben benieuwd hoe het smaakt. Ik was aangenaam verrast dat ze hier hagelslag hebben!
Samuel had vandaag een kaasje gekocht, een typische kaas uit Galicie. Dat eten ze dan als een soort toetje, met een soort van appeljam erop, heerlijk!
Dat was het wel weer voor vandaag,
Liefs Janneke