Eerste taalles
Hallo iedereen,
Afgelopen dinsdag ben ik met de twee andere au pairs wat gaan eten. Heel leuk om die andere meiden te ontmoeten, en te horen hoe zij het vinden. Larissa is hier al twee maanden, dus ze spreekt al aardig Spaans. Ze was ook heel blij dat ik en Marie er eindelijk waren, nu is ze niet meer zo alleen ;) Voor Marie was het pas de tweede dag, dus die moest nog wat wennen. Ze spreekt al wel een woordje Spaans, dus dat voordeel heeft ze wel. Wel belangrijk, want haar gastouders spreken geen engels.
Woensdag en donderdag zijn redelijk rustig verlopen, ik begin steeds meer in het ritme te komen. Gisteren ben ik naar de Mango hier geweest, ik ben dol op die winkel! Lekker rustig, alles hangt netjes op maat en niet duur. Mango is helaas wel de enige echte leuke kledingwinkel hier. Je hebt hier wel nog vrij veel leuke schoenenwinkels. Morgen gaan we naar A Coruña, daar schijnen heel veel winkels te zijn. Elke vrouw hier is dol op A Coruña. Dus dan kan ik daar weer vrolijk verder shoppen.
Vanmorgen had ik dan eindelijk mn eerste taalles. Helaas nog zonder boek, want die komt dinsdag pas bij de boekhandel aan. Martha, m´n lerares, is echt heel leuk. Ze is heel enthousiast. En als zij Spaans tegen me spreekt, begrijp ik wel wat ze bedoelt. Ik moet wel huiswerk van haar maken, maar dat vind ik wel oke, want dan schiet het tenminste wat op. Het niveau van m´n lessen is nu echt nog Spaans voor dummy´s.
Nu zal ik eerst weer even de kinderen verlossen uit hun siësta,
Adios!
Jannez!
Wow, echt ongelovelijk om te horen wat je daar allemaal mee maakt. Ik heb net aan één stuk door al je verhalen verslonden! (Want ik wist eerst je blog nog niet..) Tot 19u 's avonds lunchen, hele varkens in huis en in een prullebak poepen?
Je bent echt terrecht gekomen op een andere planeet he? Met een nieuw ritme en een nieuwe alles. Ik word er heel nieuwsgierig van, maar ik ben in ieder geval blij voor je dat je het een beetje red daar. Ik weet hoe het is als iedereen om je heen abracadabra praat... Ik heb me inmiddels op het slowaaks gestort, maar er is af en toe nog geen touw aan vast te knopen. (Al moet ik zeggen dat m'n leraar zich ook niet zo goed kan concentreren af en toe.) In het weekend ben ik meestal bij de familie/werkgroep Abracadabra (12 pers.) en daar maak ik ook behoorlijk wat mee. Zo is 'Mamina' (mama) de hele dag aan het koken op zondag en kan er ieder moment een boze NLse boer of een huilende of dronken Slowaak binnen komen vallen.
Hm, ik merk echt dat ik je mis! Ik wil graag onze verhalen delen. Op het moment ben ik in het bezit van... en die zal over een tijdje Spanje bereiken. Meid, veel succes overthere.. (Jij praat ook al af en toe engels tussendoor he, dat blijft soort hangen. Ik droom wel eens in het engels! :p)
Laat je niet gek maken he,
Ik kijk uit naar je volgende verhaal...
Jack