Weekend in Viveiro
Hola iedereen,
Mijn eerste volledige weekend in Viveiro zit er bijna op. Lekker hoor, uitslapen enzo.. Weekend betekent voor mij dat Monica en Samuel ook thuis zijn, en dat zij voor de kids zorgen. Ik hoef ´s ochtends dus niet uit bed te komen als de kinderen al wakker zijn, maar wanneer ik zelf wakker word. Gisteren kwam ik om half elf uit bed, voor mij heel laat want ik ben op zaterdag bakkerstijden gewend, en Monica was verbaasd dat ik al zo vroeg uit bed was, haha. Vanmorgen werd ik pas om elf uur wakker, dus ik begin het al te leren.
Gisteren zijn we eerst naar een soort monument van de oude kolen-werkzaamheden geweest. De plek waar vroeger de steenkool op de boot werd geladen. Vanaf daar kon je heel mooi de verschillende delen van Viveiro zien, echt heel leuk. Bovendienzijn de oceaan en de kust natuurlijk ook prachtig. Daarna zijn we naar de hoogste berg hier gereden. Helaas regende het en was het koud, dus voor Antonio en Andrea was het niet leuk om uit de auto te stappen. Alleen ik ben even uit de auto geweest, om over Viveiro uit te kijken. Dat was natuurlijk ook prachtig. Bovenop die berg was ook een soort kerkje/kapelletje. ´s Avonds wordt die verlicht en kun je dat vanaf overal in Viveiro zien. Daarna zijn we naar Samuels moeder gegaan. Zij heeft een vrij groot huis, met tuin, dus dat is vooral voor de kinderen heerlijk. Ook woont ze een paar meter bij het strand vandaan. ´s Avonds hebben we nog wat boodschappen gedaan en Madagaskar 2 gehuurd.
Vandaag zijn we naar Monica´souders geweest. Als ik het goed begreep was er een soort van Katoliek feest. Er was een soort van optocht, en er werden allerlei schoten gelost. We zijn even naar de kerk geweest. Ik voelde me echt een toerist daar, want opeens begon iedereen kruisjes te slaan. Ik verstond er natuurlijk ook niks van. Het was opzich wel leuk om een keertje te zien. Daarna gingen we naar een soort grasveldje. Daar was een podium met een band, een springkussen en wat bars. Toen we daar even geweest waren, gingen we weer naar Monica´s ouders. Inmiddels waren daar ook een heleboel andere mensen, allemaal familie. Een grote tafel, lekker druk dus. Antonio en Andrea hipten van de ene schoot naar de andere. Om een uur of 15.00 begonnen we met de lunch. Er kwamen allerlei visgerechten op tafel. Dus ik tevreden met mezelf dat ik alles geprobeerd had. En dan komt nog eens de (varkens)vlees ronde. Een gigantische pan, met een geweldig groot stuk varken erin. Het is hier trouwens normaal om een complete varkenspoot in huis te hebben. Ze doen dan zout op het vlees, zodat je het zo kunt eten, zonder het te koken. Geef mij maar vis. Er waren natuurlijk ook nog allerlei andere stukken vlees, aardappels en sla. Alles wordt hier volgens mij bereid met (rauwe) ui en knoflook. Dus na het eten heb ik altijd nog een smaak in m´n mond. Als je dus de vlees ronde gehad hebt, krijg je het desert. Inmiddels ben je dan wel een paar uur verder. Dat bestaat uit cake, soort bladerdeeg met appel en een gigantische taart. Na een stukje cake en het appelding, heb ik de taart maar overgeslagen. Ik denk dat we rond 19.00 klaar waren met de ´lunch´.
Aangezien de hele middag zitten en eten over het algemeen niet erg gezond is, was ik blij dat Monica me meenam om te gaan wandelen. We zijn over een pad gelopen langs de ´rivier´, een soort uitloper van de baai waaraan Viveiro ligt. Natuurlijk kwamen we een paar keer bekenden tegen, en liepen we de nodige vertraging op. Ik ben al aan heel veel mensen voorgesteld, maar ik weet nog maar van een paar de naam.
Morgen moeten de kinderen voor het eerst weer naar school. De eerste week is dat van 10.00 tot 13.00. Volgende week van 10.00 tot 14.00. En vanaf de week daarop de normale tijd: 9.00-15.00. Zo zal ik langzaam maar zeker ook m´n eigen ritme hier kunnen vinden. Ik wil hier wat kleren en schoenen gaan kopen, want ik moet een hele nieuwe inboedel opbouwen (hé, wat jammer nou..) En ik moet eens eventjes gaan uitvinden wat voor sporten ik hier wil gaan doen. Larissa, de andere au pair, is terug van vakantie. Binnenkort kan ik haar dus ook gaan ontmoeten. En ik geloof dat de andere au pair ook bijna komt. Dan zijn we met drie au pairs in Viveiro.Ze wonen helaas welin een ander deel van Viveiro.
Ik merk dat ik wel wat meer moeite heb met de grammatica, dus vergeef me als er foutjes zijn!
Liefs Janneke
Hee! Klinkt erg leuk zeg allemaal! Het weer zal daar ook wel wat beter zijn dan hier denk ik haha:P
Heel veel plezier nog.