Carnavales
Hallo iedereen,
Hier eindelijk weer een update. De twee computers hier in huis zijn kapot, dus dan blijft de laptop van Monica´s werk over. Die heb ik dus alleen ´s avonds tot m´n beschikking. Dus die blog is er even bij gebleven.
Goed, hier heb ik een heerlijk, maar ook een beetje raar weekje achter de rug. Aangezien ik uit het prachtige Noordoost Friesland kom, had ik nog nooit in m´n leven carnaval gevierd. Tja, dat is wel even een ervaring, carnaval in Spanje. Het begon allemaal al een paar weken geleden. Toen werd in het Casino laten zien wat de bedoeling was voor de parade. Het echte carnaval begon volgens mij vorige week donderdag. Toen gingen de kinderen zich op school verkleden. Elke groep had zegmaar z´n eigen kostuum, en dan ging er een soort optochtje door Viveiro. Vrijdag verkleedden de kinderen zich thuis al, dus toen moest ik Antonio en Andrea schminken ´s ochtends. ´S avonds hadden ze weer een feest in het Casino, en zo ging dat het hele weekend door eigenlijk. De kinderen werden van het ene pak in het andere gehesen.
Dinsdag was een officiele vrije dag (niet overal, maar hier wel). Veel mensen gingen dan ook zaterdagavond en maandagavond uit, verkleed! Wat een gekkenhuis. Zelf besloot ik zaterdagmiddag dat ik koningin werd, en zo ging ik samen met een panter, minnie mouse, een indiaan en een romeinse op stap. Ook maandag was iedereen weer verkleed. Natuurlijk waren er hippies, cowboys en priesters, maar ook danoontjes, dweilen en blikjes (blikken) coca cola, of de dolmatiers met cruella, zusters inclusief ziekenhuisbed, bevallende vrouw én baby. Echt super om al die totaal verschillende ideeen te zien. Als je niet verkleed was dan viel je meer op dan als je wel verkleed was.
Dinsdag was dan de parade. Samen met die andere meiden ging ik er heen. Ik wist dus wel dat Monica, Antonio en Andrea mee zouden lopen bij de club van het Casino. Vooral de meisjes en vrouwen zagen er prachtig uit met hun sprookjesachtige heksjes outfit. Ze hadden dan ook een prijs gewonnen. Het was erg leuk om de optocht te zien. Veel totaal verschillende dingen, grote groepen en kleine groepen, met wagen of zonder. En een stuk of wat brassbands.
Nou jongens dat was een stukje carnaval vanuit Spanje, maar het is natuurlijk is stuk beter om het zelf mee te maken ;)
Liefs Janneke