Terug in Spanje
Hallo iedereen,
Hier weer een blog vanuit Spanje. Van 22 dec tot 3 jan ben ik thuis geweest. Het was toch wel erg leuk om weer gewoon even thuis te zijn. Het was ook erg fijn om iedereen weer even echt te zien. Aan de ene kant is alles ook gewoon hetzelfde gebleven en was ik zo weer thuis, maar aan de andere kant was het toch ook wel speciaal.
Dinsdagochtend om 7.50 vertrok mijn vliegtuig vanaf Schiphol. M´n ouders hadden me weggebracht. Ik vloog, net als de heenreis, over Barcelona. Daar moest ik helaas drie uur wachten. Al met al was ik om 14.35 in A Coruña. Daar werd ik opgewacht door Monica, de tweeling en Monica´s moeder. Erg leuk! De kinderen aarzelden even, maar toen kreeg ik een dikke knuffel. Ik kon merken dat ze blij waren mij weer te zien, zoals ik ook blij was om hun weer te zien. We zijn in Coruña nog van winkel naar winkel gegaan. Monica moest namelijk nog allerlei cadeautjes kopen voor drie koningen, dat was gisteren. En we hebben gegeten in de burgerking. De tweeling natuurlijk helemaal blij met hun happy meals (ghappie miels).
De kinderen hadden deze week nog gewoon vakantie. Komende maandag begint school weer. Woensdag ben ik dus zelf wel naar les gegaan, maar de kinderen waren vrij. Ik was nog behoorlijk moe van het korte nachtje daarvoor en de hele reis. Ik ben dan ook zo lang mogelijk in bed blijven liggen. En Maria José (de huishoudster) heeft zich even over de kinderen ontfermt. Na m´n les moest ik er wel weer voor. Ik heb lekker wat met de kinderen gespeelt. Ook ´s middags moest ik weer oppassen. Ik had al even ingepland dat ik ook wel even een siesta kon houden als de kinderen gingen slapen. Helaas was de tweeling het hier niet mee eens. Ze hadden geen zin om te slapen... Na een uur geklets en gespeel heb ik Andrea maar naar haar ouders bed gebracht. Toen konden ze wel slapen. ´S avonds hadden ze een feest in het Casino. Ik zou eerst ook mee, maar bij nader inzien kon ik maar beter m´n koffer uitpakken, huiswerk maken, etc. Later ben ik wel met Monica naar het plein gegaan, daar waren Samuel en de kids ook. Er was een soort van loterij. Maar helaas hadden ze niks gewonnen. Daarna nog ´even´ wat drinken, en dan is het al weer gauw laat.
Donderdag was Monica ook vrij. Ik ben nog wel naar mijn les toegegaan. M´n telefoon deed het niet meer, dus die hebben we naar de winkel teruggebracht. Daarna zijn we naar het nieuwe huis van Samuel en Monica gegaan. Ze weten nu hoe het er uit gaat zien. De volgende stap is dus beginnen met verbouwen. Het is een vrij oud, groothuis, en ze gaan een hele hoop veranderen. Ik denk dat het heel mooi gaat worden, maar ook dat het vrijlang gaat duren voordat ze klaar zijn. ´S avonds kwamen de drie koningen. Drie koningen is hier vergelijkbaar met Sinterklaas in NL. Donderdagavond was er een optocht met allerlei wagens. Waaronder ook een wagen voor elke koning. Ze gooien dan bergen met snoep naar de mensen. Veel -wat oudere- kinderen hebben dan ook een tas bij zich om zoveel mogelijk snoep te verzamelen. Ook volwassenen doen vrolijk mee. ´S avonds zetten de kinderen dan eten in drinken klaar voor de drie koningen, omdat ze zo hard moeten werken die nacht. De drie koningen (oftewel ouders) eten en drinken dat dan op en laten een berg met cadeautjes achter.
Gisterenochtend lagen er dus heel veel cadeautjes klaar. Antonio en Andrea helemaal enthousiast. Ook ik kreeg een cadeau, een mooie tas. In de loop van de dag komen er dan nog bekenden, waar de drie koningen ook cadeautjes hebben gebracht, voor Antonio en Andrea. We hebben gisterenmiddag bij Monica´s ouders gegeten. Daar stonden nog twee mooie fietsjes voor Antonio en Andrea klaar. Gisterenmiddag ben ik een kop koffie wezen drinken met Larissa, zodat we weer even bij konden kletsen. ´S avonds heb ik op de kinderen gepast.
Vandaag is de familie naar A Coruña, volgens mij omdat de uitverkoop begonnen is. Dus ik heb het rijk alleen vandaag. Iedereen nog een fijn weekend toegewenst!
Liefs Janneke
Jij ook!
Na alle carnavalsdrukte begint dus nu de vastentijd, startend met het as-kruisje op het voorhoofd van de gelovigen, ging dat bij jouw gezin ook zo? Het woord carnaval heeft voor jou in het Spaanse land natuurlijk echt betekenis: carne...vale( dag vlees....)tot aan Pasen alles zeer sober, tenminste, dat is de bedoeling.!